Mainos
Mainos

MT: Hallitus vihelsi Postin yksityistämishankkeen yllättäen poikki – ”Tilannetta seurataan aktiivisesti”

Postin osittaista yksityistämistä on valmisteltu kaikessa hiljaisuudessa jo kuukausien ajan. Noin viikko sitten hallitus kuitenkin vihelsi pelin poikki, ja työ keskeytyi. Asiasta uutisoi Maaseudun Tulevaisuus -lehti

Maaseudun Tulevaisuuden saamien tietojen mukaan Posti on jo pitkään valmistautunut siihen, että yhtiö on pörssikelpoinen, kun listautumisen aika koittaa. Lehden mukaan tarkoituksena oli säilyttää valtiolla enemmistöosuus ja yksityistää loput osakkeista listaamalla yhtiö pörssiin.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) mukaan mitään toimia Postin suhteen ei tällä hetkellä tehdä, mutta se on yksi yhtiöistä, joiden tilannetta seurataan aktiivisesti.

Suunnitelman kariutumisen, tai ainakin aikalisän, syy on avoin. Postiin on kohdistunut huomattavaa kritiikkiä kotimaan palveluiden tasosta sekä hinnan korotuksista.

Kysymyksiä ovat MT:n saamien tietojen mukaan herättäneet ainakin Postin kotimaan investointien tuottonäkymät, Venäjän liiketoimintojen tulevaisuuden näkymä sekä OpusCapita-palveluiden iskukyky.

Postin tytäryhtiö OpusCapitan dokumenttien ja laskujen lähetyspalvelut, perintäpalvelut sekä digitointiliiketoiminta siirtyivät osaksi Posti Groupin palvelutarjontaa vuoden alussa. OpusCapitan on tarkoitus keskittyä yritysten välisen kaupan digitalisoitumiseen ja uusiin automaatioteknologioihin.

Juha Sipilän (kesk.) hallitus on linjannut, että valtion yhtiöiden omistuspohjaa tarkastellaan ja yksityistämisiä harkitaan. Muun muassa alkoholiyhtiö Altia listattiin pörssiin helmikuussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme