Mainos
Mainos

MT: Hän on Suomen tunnetuin yritysjohtaja

Maaseudun tulevaisuus -lehden selvityksen mukaan Suomen tunnistetuin yritysjohtaja on OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen. Björn Wahlroos on ylivoimainen ykkönen, kun mukaan otetaan myös yritysten hallitusten puheenjohtajat.

OP-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen on MT-mittauksen mukaan tunnetuin johtaja Suomen suurissa yrityksissä. Hänet osaa kuvasta nimetä ilman apua lähes joka viides suomalainen.

Vielä tunnetuimmaksi nousee Björn Wahlroos, jos lukuun otetaan myös yritysten hallitusten puheenjohtajat. Wahlroos on hallituksen puheenjohtaja Nordeassa, Sammossa ja UPM:ssä. Hänet osaa nimetä kuvasta kolme neljästä vastaajasta.

Muuten tunnistusgallup palauttaa yritysjohtajia maan pinnalle: edes joka kymmenes ei osaa nimetä heitä kuvasta. Tuon rajan ylittävät toimitusjohtajista Karhisen lisäksi vain Nokian Rajeev Suri ja hallituksen puheenjohtajista Wahlroosin lisäksi Koneen Antti Herlin ja Nokian Risto Siilasmaa.

Naisista tunnistetuin yritysjohtaja on Marimekon Tiina Alahuhta-Kasko.

Gallup Elintarviketieto toteutti kyselyn kahdessa erässä viime kuun puolivälissä. Vastaajia oli kummallakin kerralla vähän yli tuhat.

Kyselyssä esitettiin 30 toimitusjohtajan ja neljän hallituksen puheenjohtajan kuva, josta henkilö piti tunnistaa ilman vaihtoehtoja. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme