Mainos
Mainos

MT: Paperiliitto aikoo vaatia palkankorotuksia seuraavalla neuvottelukierroksella

Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhalan mukaan metsäteollisuudella menee sen verran hyvin, että ensi syksyn palkkaneuvotteluissa ei enää puhuta nollakierroksesta, vaan aletaan vaatia palkankorotuksia. Asiasta kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Ensi vuoden syyskuussa aloitetaan liittokohtaiset tuloneuvottelut, jolloin ensimmäisenä tulessa ovat SAK:hon kuuluva Paperiliitto ja Elinkeinoelämän keskusliitosta irtautunut Metsäteollisuus.

Paperiliiton puheenjohtajan Petri Vanhalan mukaan liittokohtaisissa neuvotteluissa toimialan tilanteella on suurempi merkitys kuin koko maan taloudella.

– Metsäteollisuus on tehnyt viime aikoina melko hyvää tulosta. Nollakierrosta ei enää ole tulossa, hän linjaa MT:n haastattelussa.

– Ei meillä tosin mitään ylenpalttisia odotuksiakaan ole.

Myös alakohtaiset tekstiasiat ovat nyt aiempaa enemmän mukana.

Edellinen liittokierros vuonna 2007 kävi Suomen kansantaloudelle kalliiksi, kun julkiset alat saivat reippaat korotukset. Palkkoja korotettiin jopa yhdeksän prosenttia. Sen jälkeen talouden taantumassa on menty keskitetysti ja pienin korotuksin.

– Siitä ollaan yksimielisiä, että ratkaisujen pitää noudattaa vientialojen palkanmaksukykyä, Vanhala sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot