Mainos
Mainos

MTK kehottaa myymään puuta

MTK:n metsäjohtaja arvioi, että erityisesti tukin tarjonta alittaa tällä hetkellä kysynnän. Yleensä puusta on ollut ylitarjontaa.

Maa- ja metsätaloustuottajien keskusliitto MTK kehottaa metsänomistajia lisäämään puun myyntiä. MTK:n metsäjohtajan Antti Sahin mukaan kohtuullisesti kohonnut hintataso luo hyvät edellytykset puukaupoille.

- Puun myyntiä ei kannata pantata, mikäli markkinatilanne on suotuisa, Sahi sanoi tänään Etelä-Suomen metsänomistajien liiton vuosikokouksessa Hyvinkäällä.

Sahi arvioi, että erityisesti tukin tarjonta alittaa tällä hetkellä kysynnän. Yleensä puusta on ollut ylitarjontaa.

Hän huomauttaa, että puuhuollon toimivuus on turvattava erilaisissa markkinatilanteissa metsäteollisuuden toimintaedellytysten vuoksi. Metsänomistajien liittojen ja metsänhoitoyhdistysten on kesäaikana ponnisteltava tosissaan puumarkkinoiden vauhdittamiseksi, Sahi vaatii.

Puun myynti on notkahtanut alkuvuoden aikana, kun metsäverotuksessa siirryttiin vuoden vaihteessa kokonaan myyntiverotukseen. Aiemmin myös pinta-alaan perustuva verotus oli mahdollinen. Muutoksen vuoksi pinta-alaverotuksessa olleet myivät viime vuonna runsaasti puuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme