Mainos
Mainos

MTK:n Härmälä: Kilpailulainsäädännön ongelmat tunnustettava

MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälä korostaa Suomen kilpailulainsäädännön ja sen tulkinnan ongelmallisuutta. Tämä tuli Härmälän mukaan selvästi esiin kilpailuviranomaisten kommentoidessa Arlan ja Valion mahdollista fuusiota.

-Valion ja Arlan kokoiset yritykset voivat vapaasti fuusioitua muissa EU-maissa. Mikäli pohjoismaiset yritykset eivät korkean paikallisen markkinaosuutensa vuoksi saisi fuusioitua, ne olisivat tuomittuja menettämään markkinointi- ja tuotekehitysvoimaansa ja aikaa myöten myös häviämään, Härmälä sanoi maitovaltuuskunnan kokouksessa Espoossa.

Kilpailuviranomaisten mukaan Arlan ja Valion mahdollinen fuusio rajoittaisi merkittävästi kilpailua. Härmälän mielestä pitää kysyä, onko korkea markkinaosuus muutaman miljoonan ihmisen nurkassa kilpailun tavoitteiden kannalta suurempi riski kuin markkinointi- ja tuotekehitysvoiman keskittyminen entistä harvempien monikansallisten yritysten käsiin.

Suomessa ei Härmälän mukaan ole täysin ymmärretty, että eurooppalaisen kilpailulainsäädännön tavoitteena on markkinaosapuolien tasapainon vaaliminen.
-Kilpailulainsäädännöllä pitää voida suojella myös tavaroiden valmistajia ja myyjiä eikä vain ostajia, Härmälä sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme