Mainos
Mainos

MTK purkaisi Valion erityisrasitteet

Kilpailuviraston vaatimuksesta Valion on pitänyt vuosittain myydä kilpailijoilleen lähes 185 miljoonaa litraa maitoa. Yksi näistä on ruotsalais-tanskalaiseen omistukseen siirtyvä Ingman.

MTK:n puheenjohtaja Michael Hornborg vaatii meijeriyhtiö Valion erityisrasitteiden purkamista. Hornborg perustelee Aamulehdessä ja Turun Sanomissa vaatimusta sillä, että elintarvikealan kilpailutilanne muuttuu, kun Ingman siirtyy ruotsalais-tanskalaiselle Arla Foodsille.

Kilpailuviraston vaatimuksesta Valion on pitänyt vuosittain myydä maitoa kilpailijoilleen lähes 185 miljoonaa litraa. Vaatimus määrättiin aikanaan yrityskaupan yhteydessä, kun Valio nousi lähes monopoliasemaan.

- Kilpailuviraston tulisi pohtia, onko Valion yhä pakko myydä maitoa kilpailijalleen, kun kilpailija on suuri monikansallinen yritys, Hornborg korostaa lehtien haastattelussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme