Mainos
Mainos

MTK: Venäjän päätös hyvä suomalaiselle siemenperunalle

Tuottajajärjestö MTK:n mukaan Venäjän lievennykset maataloustuotteiden tuontipakotteisiin ovat rohkaiseva viesti Suomen maataloudelle.  

MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila sanoo, että päätös on merkittävä erityisesti laktoosittomien maitotuotteiden ja siemenperunan suhteen. 

Marttilan mukaan siemenperunan vienti Suomesta Venäjälle on uudehko ala, jolla on paljon kasvupotentiaalia, vaikka siemenperunan idänkaupassa liikkuvat rahat ovat vielä vaatimattomia verrattuna maitotuotteisiin.  

- Siemenperunan viennissä on ollut ongelmia venäläisten asettamien seisauksien takia jo puolitoista vuotta - venäläiset ovat vedonneet Keski-Euroopassa esiintyviin kasvitauteihin. Vienti on ajoittain taas auennut, kun siemenperunaa on rajan takana tarvittu. Erityisesti Pohjois-Pohjanmaalta löytyy siemenperunayrityksiä.  

Marttila iloitsee myös siitä, että venäläiset kuluttajat ovat selkeästi löytäneet laktoosittomat maitotuotteet ja haluavat niitä kauppoihin.  

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo (kok.) puolestaan sanoo, että Venäjän päätös on hyvä uutinen ja helpottaa Suomen maatalouden tilannetta, mutta ei ratkaise vielä suurta ongelmaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme