Mainos
Mainos

MTV listasi kuumat nimet – tietovuoto paljasti tukun valtiomiehiä ja vallankäyttäjiä

Niin kutsutut Panama-paperit paljastavat, että lukuisat vallanpitäjät ja nimekkäät henkilöt ovat kytköksissä veroparatiiseihin. 

Panamalaiselta lakiasiaintoimistolta vuodetut asiakirjat, joista käy ilmi muun muassa veronkiertoa, verokikkailua ja rahanpesua, ovat nostattamassa skandaalipyörteitä useiden valtiojohtajien, poliitikkojen ja muiden vaikuttajien ympärillä ympäri maailman.  

Saksalainen sanomalehti Süddeutsche Zeitung sai noin vuosi sitten haltuunsa 11,5 miljoonaa asiakirjaa panamalaisesta asianajotoimistosta Mossack Fonsecasta, joka on maailman suurimpia veroparatiisipalveluja tarjoavia yhtiöitä. 

Aineisto todistaa, että veroparatiiseja ovat käyttäneet esimerkiksi 12 valtion päämiestä ja yli sata vallanpitäjää ympäri maailmaa. 

Kansainvälinen tutkivien journalistien järjestö ICIJ:n mukaan kyseessä on todennäköisesti informaatioteknologian aikakauden suurin tietovuoto. Panama-paljastuksia järjestö luonnehtii "järisyttäviksi".

MTV listasi kymmenen kuuminta nimeä:

1. Argentiinalainen jalkapallotähti Lionel Messi

2. Islannin pääministeri Sigmundur David Gunnlaugsson vaimoineen 

3. Saudi-Arabian kuningas Salman ibn Abd al-Asis

4. Ukrainan presidentti Petro Poroshenko

5. Georgian entinen pääministeri Bidzina Ivanishvili

6. Iso-Britannian pääministerin David Cameronin isä Ian Cameron

7.  Presidentti Vladimir Putinin lapsuuden ystävä ja lapsen kummisetä Sergei Rodulgin

8. Argentiinan nykyinen presidentti Mauricio Marci

9. Elokuvaohjaaja Pedro Almodóvar

10. Kiinan presidentti Xi Jingping


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme