Mainos
Mainos

MTV3:n yt:t päättyivät – "kylmät neuvottelut"

MTV:n Ohjelmatyöntekijät ry:n pääluottamusmies Kari Pyrhönen kertoo, että tunnelmat MTV3:lla ovat järkyttyneet tänään päättyneiden yt-neuvottelujen jälkeen.

– Jotkut itkevät, toiset halaavat ja osa yrittää toivottaa voimia, kuvailee Pyrhönen työntekijöiden tunnelmia.

MTV:n yt-neuvottelut päättyivät 20 ihmisen irtisanomiseen. Lisäksi noin kymmenen työntekijää poistuu vahvuudesta muilla järjestelyillä. Aamuohjelma Huomenta Suomi ja ajankohtaisohjelma 45 minuuttia loppuvat nykymuodossaan.

Pyrhösen mukaan neuvottelut etenivät työnantajapuolen kanssa ajoittain toiveikkaina - muun muassa ensi vuodelle kaavailluista työntekijöiden lomautuksista sovittiin ehdollisesti.

Sen sijaan varsinaista henkilöstösaneerausta koskevia neuvotteluja pääluottamusmies kuvailee "kylmiksi".

– Mitä lähemmäs loppua mentiin, sitä enemmän meille alkoi avautua se, että yhtiö on jo hyvissä ajoin tehnyt päätöksensä ohjelmien ulkoistamisesta ja lopettamisesta.

MTV3 aamutelevision uutistoiminnan ulkoistamista ja 45 minuuttia -ohjelman hyllyttämistä Pyrhönen arvostelee jyrkästi.

– Ulosmyynnit ja hyllylle nostamiset ovat olleet ikään kuin Troijan hevonen, jolla on ajettu sisään henkilöstövähennykset, koska kyllähän yhtiön täytyy keksiä joitain muutoksia, jotta henkilöstövähennyksiä pystytään tekemään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme