Mainos
Mainos

Muotitalo Escada konkurssiin

Saksalainen muotitalo Escada on hakeutunut konkurssiin. Münchenissä päämajaansa pitävän yhtiön ehdottama pelastussuunnitelma ei saanut riittävää tukea sijoittajilta, joten konkurssihakemus on väistämätön.

Escada on kamppaillut taloudellisissa vaikeuksissa pitkään. Entinen Hugo Bossin johtaja Bruno Saelzer otti muotitalon johtoonsa viime vuonna. Saelzer on leikannut kuluja ja myynyt liiketoimintoja, jotka eivät sovi muotitalon ydinbisneksiin. Hän ei kuitenkaan ole kyennyt kääntämään suuntaa Escadassa, joka on kärsinyt sisäisten ongelmien lisäksi taantuman tuomasta kulutuksen laskusta.

Escada työllistää ympäri maailman noin 2300 työntekijää, joista noin kuusisataa Saksassa. 1970-luvulla perustettu muotitalo on tullut tunnetuksi etenkin vaatettamalla maailmantähtiä sekä varakkaita asiakkaita erityisesti Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Vaatteiden lisäksi Escadan brändin alla on myyty muun muassa laukkuja ja parfyymeja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme