Mainos
Mainos

Muurlan Lasin osakkeet takavarikkoon

Salon käräjäoikeus on määrännyt Muurlan Lasi Oy:n osakkeet väliaikaiseen takavarikkoon Jussi Uotin konkurssipesän hakemuksesta.

Salon Seudun Sanomien mukaan Muurlan lasin osakekanta on Bruckner Limited -nimisen yhtiön hallussa. Yhtiön kotipaikka on Brittiläiset Neitsytsaaret.

Liikemies Jussi Uotin konkurssipesän takana on omaisuudenhoitoyhtiö Arsenal. Konkurssipesä katsoo takavarikkohakemuksessaan, että Jussi Uoti omistaa yhä Muurlan Lasin ulkomaisten yhtiöiden kautta. Väliaikainen takavarikko on turvaamistoimi, jolla pyritään estämään osakekannan luovuttaminen edelleen.

Jussi Uoti on asetettu henkilökohtaiseen konkurssiin yli 500 miljoonan markan veloista. Uotin oikeaksi vannomaan pesäluetteloon ei lasiyhtiötä ole merkitty, koska hän ilmoitti myyneensä sen vuonna 1993.

Salon käräjäoikeus pitää todennäköisenä, että Jussi Uotin konkurssipesällä on Muurlan Lasin osakekantaan parempi oikeus kuin nyt sen omistajaksi merkityllä Bruckner-yhtiöllä.

Lisäksi Salon Seudun Sanomat kertoi lauantaina, että Jussi Uotin konkurssipesä esittää takavarikkohakemuksessaan dokumentteja, joiden perusteella pesä päättelee miten noin 80 miljoonan markan Uoti-varallisuus siirrettiin veroparatiisiyhtiöihin jo syksyllä 1993.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme