Mainos
Mainos

Myllykoski aloittaa mittavat yt-neuvottelut

Paperiyhtiö Myllykosken yt-neuvotteluissa haetaan noin 140 työpaikan vähennystä. Osa niistä toteutettaisiin ulkoistamalla toimintoja, yhtiö kertoi tänään.

Myllykoski Paper työllistää nyt yhteensä 450 henkeä. Yhtiöllä on Suomessa aikakauslehtipaperia valmistava tehdas, joka sijaitsee Kouvolan Anjalankoskella.

Myllykoski on raskaasti velkainen yhtiö, ja heinä-syyskuussa sen tulos painui entistä selvemmin tappiolle. Toimitusjohtaja Juha Ebelingin mukaan yhtiön toimintaedellytykset ovat heikentyneet jo pitkään muun muassa markkinatilanteen sekä korkeiden raaka-aine- ja energiakustannusten takia.

Nyt aloitetulla mittavalla tehokuurilla yhtiö tavoittelee yhteensä noin 30 miljoonan euron vuotuista tulosparannusta, josta vain neljäsosa kertyy henkilöstövähennyksistä.

Myllykosken mukaan myös Anjalankosken tehtaalla aiemmin aloitetut lomautukset jatkuvat toistaiseksi. Yksi tehtaan paperikoneista on ollut pysäytettynä marraskuun lopusta lähtien.

Myllykoski on aiemmin kertonut keskustelevansa omistusjärjestelyistä UPM:n kanssa.

(MTV3 - STT)

Katso Jussi Kärjen juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme