Mainos
Mainos

Myös Nordea nostaa reippaasti ennustettaan: Suomen talouskasvu voi olla tänä vuonna jopa 3 prosenttia

Myös finanssikonserni Nordea nostaa reippaasti ennustettaan Suomen talouskasvusta. Ennuste on tälle vuodelle 3 prosenttia, kun se aiemmin oli 1,3 prosenttia.

– Taustalla ovat sekä kansainvälisen talouskasvun piristyminen että Suomen viennin kääntyminen kotimaisen kysynnän rinnalle tukemaan kasvua, sanoo Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju tiedotteessa.

Monet muutkin tahot ovat aiemmin nostaneet kuluvan vuoden talousennusteitaan. Esimerkiksi Danske Bank ennusti viime viikolla, että Suomen talouskasvu vauhdittuu tänä vuonna 2,8 prosenttiin.

Tämän vuoden jälkeen talouskasvun odotetaan jälleen hidastuvan. Ensi vuoden talouskasvuksi Nordea ennustaa 2 prosenttia ja Danske Bank 1,5 prosenttia. Vuoden 2019 kasvu on Nordean mukaan arviolta prosentti.

Nordean Kangasharju ottaa kantaa myös työmarkkinaneuvotteluihin sekä hallituksen tilanteeseen. Hänen mukaansa kasvun hyytymisen voi "estää vain palkkakurilla sekä työmarkkina- ja muita talousuudistuksia jatkamalla".

– Meillä ei ole varaa hallituskriisiin tai uudistusten viivästymiselle, hän arvioi.

Maailmantalouden kasvu jatkuu ainakin tämän vuosikymmenen loppuun eli lähivuosien ajan, Nordeasta ennustetaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme