Mainos
Mainos

Myös Sonera aloittaa yt-neuvottelut

Sonera aikoo vähentää jopa 96 työpaikkaa. Yhtiö aloittaa yt-neuvottelut toimintamallin muutoksesta Suomessa. Muutokset toteutetaan kahden vuoden aikana. Yhtiön mukaan lisää uudelleenjärjestelyjä on luvassa myöhemmin.

Sonera perustelee päätöstä muun muassa sillä, että asiakaskäyttäytyminen ja teknologia ovat muuttuneet. Kun asiakkaat lähettävät viestejä esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, operaattori ei saa tuloja.

– Datan määrä lisääntyy meidän verkossa aivan hillittömästi, mutta siitä saatava tulo on pieni, sanoo Soneran viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tatu Tuominen.

Työpaikkoja vähenee pääosin yritysliiketoimintojen asiakaspalvelutehtävistä. Näitä on yhdellätoista paikkakunnalla, joista eniten työntekijöitä on Helsingissä ja Lahdessa.

Aiemmin tänään yt-neuvotteluiden aloittamisesta ilmoitti myös Accenture, joka kertoi vähentävänsä Suomesta enintään 330 työntekijää.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme