Mainos
Mainos

Naantali satsaa satamaan

Naantalin kaupunki sijoittaa sataman uusiin ajosiltoihin 12 miljoonaa markkaa. Investointi kuuluu laivayhtiö Finnlinkin ja kaupungin väliseen sopimukseen.

Laivayhtiön käyttöön tulee niin sanotuilla läpiajettavilla kansilla varustettuja lauttoja, ja niiden vuoksi satamassa tarvitaan ajosiltoja.

Finnlink aloitti vuosi sitten liikenteen Naantalista Kapellskäriin, kun se oli päättänyt lopettaa liikenteen Uudestakaupungista. Aiemmat sataman korjaustyöt maksoivat noin 14 miljoonaa markkaa. Naantalin kaupunginvaltuusto päätti maanantaina uudesta rahoituksesta. Kaupungin vähimmäistavoitteena on varmistaa, että sataman liikenteestä kertyvät tulot kattavat rakentamiskustannukset

Naantalin ja Kapellskärin välillä kulkee nyt kolme alusta. Finnlinkin emoyhtiö Finnlines on hankkinut lisää laivoja. Uusia liikennejärjestelyjä koskeva sopimus kaupungin ja laivayhtiön välillä allekirjoitetaan tiistaina.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme