Mainos
Mainos

Näin paljon pääomaa Talvivaara tarvitsisi

Kaivosyhtiö Talvivaaran yrityssaneerauksen selvitysmies Pekka Jaatisen mukaan Talvivaara tarvitsee selvitäkseen riittävästi eli vähintään 100-200 miljoonaa euroa uutta pääomaa. 

Jaatisen muaan Talvivaaran nykyinen omistus laimentuu, jos uusia omistajia tulee. Osakekurssin kehitystä hän ei ryhdy arvioimaan.  

Jaatinen sanoo, että konkurssissa ei kenellekään yhtiön velkojalle jäisi jaettavaa. Jaatinen kutsui esitystään kaivostoimintaa harjoittavan tytäryhtiön Talvivaara Sotkamon realisaatiosaneerauksesta hallituksi konkurssimenettelyksi. 

Tytäryhtiön koko liiketoiminta myydään uuteen yhtiöön, jolle on tarkoitus hankkia rahoitusta nykyisiltä omistajilta, joukkovelkakirjalainalla ja todennäköisesti kansainväliseltä taloudelliselta tai teolliselta toimijalta.  

MTV Uutisten taloustoimittaja Raimo Pitkänen arvioi, että jos saneeraus epäonnistuu, Talvivaaraan rahaansa sijoittaneet 80 000 ihmistä menettänevät rahansa.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme