Mainos
Mainos

Näin sähkö keventää kukkaroasi - lasku kasvoi vuodessa viidenneksen

Kuluttajan sähkölasku on vuodessa kallistunut lähes viidenneksen, kertoo Energiamarkkinavirasto. Viraston laskelmien mukaan sähköllä asuntojaan lämmittävät maksavat nyt sähköstään keskimäärin 373 euroa enemmän kuin vuosi sitten. Muille lisälaskua on kertynyt keskimäärin 114 euroa.

Sähköenergian hintaa ovat nostaneet huonontunut vesitilanne, polttoaineiden kallistuminen ja kulutuksen kasvu. Myös siirtohinnat ovat nousseet, koska sähköyhtiöt investoivat ikääntyneen sähköverkon korjaukseen ja uusiin etämittauslaitteisiin.

Vaikka yhä suurempi osa sähkölaskusta tulee siirrosta ja veroista, joihin ei voi vaikuttaa, kannattaa kilpailutus Energiamarkkinaviraston ylijohtajan Asta Sihvonen-Punkan mukaan edelleen.

- Sopimustyypistä riippuen 50-70 prosentissa verkonhaltija-alueista on löydettävissä edullisempi hinta kuin toimitusvelvollinen hinta. Säästöpotentiaali on sähkölämmittäjällä noin 100 euroa, Sihvonen-Punkka korostaa.

Vuoden alussa voimaan tullut sähköveron korotus nosti sähkölaskuja 7-9 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme