Mainos
Mainos

Nainen tienaa noin 20 prosenttia vähemmän kuin mies – naiset yleisimmin myyjiä, siivoojia ja sihteereitä

Naisten keskiansio oli viime vuonna 3 077 euroa, mikä on 17 prosenttia pienempi kuin miehillä. Asiasta kerrotaan Tilastokeskuksesta.

Myös naisten työllisyysaste oli viime vuonna miehiä heikompi. 15–64-vuotiaista naisista työssä oli noin 68 prosenttia ja miehistä noin 70 prosenttia.

Vuoden 2014 Työssäkäyntitutkimuksen mukaan naisten kolme yleisintä ammattia olivat myyjä, toimistosiivooja ja yleissihteeri.

Naisten osuus korkeakoulututkinnoista on 57,3 prosenttia. Vuonna 2015 pörssiyhtiöiden hallituksissa naisten osuus oli 22,5 prosenttia. Valtio-omisteisten yhtiöiden hallituksissa naisia on 38,4 prosenttia.

Maailman talousfoorumin viimevuotisen raportin mukaan Suomi, Islanti ja Norja ovat maailman tasa-arvoisimmat maat.  

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot