Mainos
Mainos

Naiset passivoituvat pankkiasioissa miehen myötä

Naisten itsenäisyys pankkiasioissa vähenee selvästi heidän sitoutuessaan avo- tai avioliittoon.

Yksin asuvista naisista 99 prosenttia päättää itse rahatalletusten tekemisestä, mutta vain alle puolet miehen kanssa elävistä. Tiedot käyvät ilmi Taloustutkimuksen Ålandsbankenille tekemästä tutkimuksesta.

Kun aktiivisuutta tarkastellaan iän mukaan, kaikkein itsenäisimpiä raha-asioiden hoitamisessa ovat kuitenkin yli 44-vuotiaat naiset. Esimerkiksi osakesijoitus- tai vakuutusasiansa he hoitavat selvästi useammin kuin nuoret naiset.

Taloustutkimus selvitti satunnaisotannalla 25-59-vuotiaiden kaupunkilaisnaisten verkkopankkikäyttäytymistä. Yhteensä 500 henkilön otannassa oli mukana kaikkien pankkien naisasiakkaita pääkaupunkiseudulta, Turusta, Tampereelta, Vaasasta ja Oulusta.

Kohderyhmästä 70 prosenttia käyttää verkkopankkia. Yleisin syy olla käyttämättä sitä on tottumattomuus Internetin käyttöön.

Vastaajilta kysyttiin myös, mikä saisi heidät vaihtamaan pankkia. Yleisimmät vastaukset liittyivät lainoihin ja lainan korkoihin. Muita yleisiä syitä olivat halvemmat palvelumaksut, ystävällisempi asiakaspalvelu ja parempi korko talletustileillä. Vastaajista vain reilu viidennes oli niin tyytyväinen nykyiseen pankkiinsa, ettei vaihtaisi sitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme