Mainos
Mainos

Nautor vähentää 60 työpaikkaa

Veneenvalmistajayhtiön aikomuksena on vähentää 60 työpaikkaa toiminnan tehostamiseksi.

Veneenvalmistaja Nautor aloittaa perjantaina yt-neuvottelut. Yhtiön aikomuksena on vähentää 60 työpaikkaa. Henkilöstöleikkausten syynä on toiminnan tehostaminen ja kannattavuuden kohentaminen.

Nautorin henkilöstöpäällikkö Kjell Fellmanin mukaan irtisanottavista puolet on työntekijöitä ja puolet toimihenkilöitä. Fellman arvioi, että irtisanomisia saattaa tulla jokaisella Nautorin toimipaikalla.

-Yhtiön kehitysuunnitelman 2006-2008 mukaisesti pyrimme saamaan yhtiön toiminnan kustannustehokkaaksi ja talouden kuntoon. Osana kehittämissuunnitelmaa tutkimme myös mahdollisuuksia osin ulkoistaa tuotantoamme. Mitään päätöksiä ulkoistamisesta ei kuitenkaan ole vielä tehty, kertoo Fellman yt-neuvotteluiden taustoista.

Nautorin liikevaihto oli viime vuonna vajaat 63 miljoonaa euroa ja tulos tappiollinen. Noin 450 henkilöä työllistävällä yrityksellä on tuotantoa Pedersöressä, Pietarsaaressa, Kruunupyyssä ja Luodossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme