Mainos
Mainos

Neljä yliopistoa ryhtyy yhteistyöhön – haetaan säästöjä

Itä-Suomen, Oulun, Tampereen ja Turun yliopistot hakevat säästöjä uuden yhteistyön avulla.

Yliopistot kehittävät yhdessä kilpailukykyisen tutkimuksen ja koulutuksen mallia, joka ottaa huomioon yliopistojen kiristyneen taloustilanteen. 

Suomalaisyliopistot pärjäävät väkilukuun suhteutettuna erinomaisesti kansainvälisissä vertailuissa ja taso halutaan säilyttää jatkossa. Yhteistyön kautta yliopistot aikovat kehittää yhteisiä tutkintoja, innovaatiotoimintaa ja koulutusvientiä. Työnjakoa aiotaan täsmentää sekä edistää kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä. 

Säästöjä haetaan pyrkimällä toteuttamaan tukipalveluita ja tietojärjestelmiä aiempaa kustannustehokkaammin. 

Uusi yhteistyösopimus allekirjoitettiin tänään opetus- ja kulttuuriministeriössä. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus ei rajoita yliopistojen toimintavapautta solmia sopimuksia muiden kumppanien kanssa. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot