Mainos
Mainos

Neste laajenee Baltiassa - Borealis irtosi

Neste aikoo kaksinkertaistaa entisissä itäblokin maissa sijaitsevien huoltoasemien lukumäärän. Nykyisin Nesteellä on Itämeren rantavaltioissa 100 huoltoasemaa. Osa asemista on miehittämättömiä automaattiasemia.

Laajentumisen ongelmana esimerkiksi Venäjällä ja Baltiassa on taistelu liikepaikoista paikallisen byrokratian kanssa. Toinen ongelma on Nesteen mukaan epäreilu kilpailu. Osa kilpailijoista myy pimeää, salakuljetettua bensiiniä selvästi alle markkinahintojen.

Neste sinetöi Borealis-kaupan

Neste ilmoittaa solmineensa sitovan sopimuksen Borealis-osakkeidensa myynnistä. Kauppahinta on aiemmin sovitun mukaisesti vajaat neljä miljardia markkaa.

Ostaja on tanskalainen IOB Holdings, jonka omistavat puoliksi itävaltalainen OMV ja abudhabilainen International Petroleum -yhtiö. Sopimus allekirjoitettiin torstai-iltana. Nesteen mukaan kauppa parantaa merkittävästi sen vakavaraisuutta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme