Mainos
Mainos

Neste laajensi omistuksiaan Virossa

Neste on hankkinut kokonaan omistukseensa virolaisten tytäryhtiöidensä Traffic Servicen ja Estonian Transoilin osakekannat. Kummankin yhtiön osakkeiden myyjänä oli valtiollinen öljy-yhtiö Eesti Kütukselta, joka omisti ennen kauppaa 40 prosenttia Traffic Servicestä ja 45 prosenttia Estonian Transoilista. Kauppahintaa osapuolet eivät julkista.

Traffic Service aloitti toimintansa jo vuonna 1990, ja harjoittaa nyt Nesteen liikemerkillä öljytuotteiden vähittäismyyntiä Virossa 11 liikenneasemalla. Yhdistettynä Neste Oil Eestin kymmeneen asemaan Nesteelle muodostuu 21 liikenneaseman verkosto, jonka markkinaosuus Viron bensiinin vähittäismarkkinoista on noin kymmenen prosenttia.

Estonian Transoil on puolestaan vuodesta 1993 omistanut ja pitänyt yllä öljyterminaalia Muugassa Tallinnan lähellä. Öljyterminaalin kokonaiskapasiteetti on noin 24 000 kuutiometriä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme