Mainos
Mainos

Neste laajentaa Virossa

Imatran Voima -ryhmään liittynyt Neste on kiinnostunut oman toimintansa laajentamisesta Virossa, sanoi Koillis-Virossa vierailleen Nesteen valtuuskunnan johtaja Risto Riekko.

Riekon mukaan Nestettä kiinnostavat erityisesti Kohtla-Järven ja Kiviölin kaupungeissa sijaitsevan Kiviterin tehtaat. Ne ovat alle sadan kilomerin etäisyydellä Nesteen nykyisistä öljynjalostuslaitoksista. Siksi niiden hyväksikäyttö on tutkittava ennen kuin aloitetaan täysin uuden tehtaan suunnittelu.

Myös Kiviterin tuotantojohtaja Jaan Uustalu uskoo, että Nesteen ja Kiviterin yhteistyöllä palavaankiveen perustuvat tuotteet voidaan jalostaa länsimarkkinoiden vaatimuksia vastaaviksi. Kiviter jalostaa palavasta kivestä polttoöljyä. Sillä on äsken alkanut Imatran Voiman kanssa suunnittelutyö uuden lämpö- ja sähkövoimaa tuottavan voimalaitoksen rakentamisesta Kohtla-Järven kaupunkiin. Polttoaineenaan tämä arviolta 30-50 megawatin voimalaitos käyttäisi osittain palavankiven tuotannon yhteydessä syntyneitä tuhkavuoria.
(STT-Eta)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme