Mainos
Mainos

Neste Oil kehittää rypsiä biodieselin raaka-aineeksi

Öljy-yhtiö Neste Oil aloittaa hankkeen, jonka tarkoitus on kehittää Suomeen uusia satoisia rypsilajikkeita biodieselin raaka-aineeksi. Kumppaneina ovat kemianyhtiö Boreal Kasvinjalostus ja maatalousyhtiö Raisio.

Neste Oilin mukaan rypsi on suotuisin viljelykasvi Suomessa biodieselin raaka-aineeksi. Tavoitteena on nostaa kevätrypsilajikkeiden satotasoa 40 prosenttia.

- Rypsin satoisuuden parantaminen on keino lisätä kotimaisten raaka-aineiden osuutta uusiutuvan NExBTL-dieselin tuotannossa. Näillä leveysasteilla kotimaiset raaka-ainevaihtoehdot ovat vähäisiä, sanoo Neste Oilin bioteknologian päällikkö Markku Patajoki.

Neste Oilin palmuöljystä valmistama biodiesel on herättänyt arvostelua, koska ympäristöjärjestöt väittävät palmuöljyviljelmien tuhoavan sademetsiä.

Yhtiö hyödyntää jo kaiken Raision rehuvalkuaisaineen tuotannossa syntyvän rypsiöljyn, jolla ei ole käyttöä kotimaisessa ruokaketjussa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme