Mainos
Mainos

Neste Oil luopuu Eastex Crudesta

Tytäryhtiön vaikutus Neste Oilin tulokseen on ollut vähäinen, mutta liikevaihtoon merkittävä.

Neste Oil luopuu raakaöljyä Yhdysvalloissa keräilevästä Eastex Crude Companysta. Yhtiö ilmoittaa myyvänsä 70 prosentin osuutensa teksasilaisyhtiöstä noin 12 miljoonalla eurolla. Kauppa tuottaa parin miljoonan myyntivoiton.

Tytäryhtiön vaikutus Neste Oilin tulokseen on ollut vähäinen, mutta liikevaihtoon merkittävä. Tammi-syyskuussa Eastexin osuus Neste Oilin 9,8 miljardin euron liikevaihdosta oli 1,4 miljardia euroa.

- Eastexillä ei ole merkitystä raakaöljyn saannin ja tuloksen kannalta. Siitä luopuminen on osa keskittymistä Neste Oilin strategisiin kasvualueisiin öljynjalostukseen ja biodieseliin, kertoo öljynjalostuksen toimialajohtaja Jarmo Honkamaa.

Neste luopui tänään myös 25 prosentin osuudesta kanadalaisessa CanTerm Canadian Terminals -yhtiössä, joka toimittaa öljy- ja kemianteollisuuden tuotteita Quebecissa ja Montrealissa omistamiltaan terminaaleilta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme