Mainos
Mainos

Neste Oil suunnittelee uutta tehdasta Abu Dhabiin

Suunniteltu laitos tuottaisi vuosittain puoli miljoonaa tonnia voiteluaineiden perusöljyä.

Öljynjalostaja Neste Oil suunnittelee uuden tehtaan rakentamista Abu Dhabiin yhdessä kahden muun yhtiön kanssa. Neste Oil kertoo, että se on solminut tehtaasta esisopimuksen abudhabilaisen öljy-yhtiön Takreerin ja itävaltalaisen öljy- ja kaasuyhtiön OMV:n kanssa.

Ruwaisiin kaavaillun tehtaan varsinainen suunnitteluvaihe on tarkoitus aloittaa viimeistään ensi vuoden toisella neljänneksellä. Lopulliset investointipäätökset tehdään myöhemmin suunnitteluvaiheessa kerättyjen tietojen perusteella.

Suunniteltu laitos tuottaisi vuosittain puoli miljoonaa tonnia voiteluaineiden perusöljyä. Neste Oil omistaisi tehtaasta viidenneksen, OMV toisen viidenneksen ja Takreer loput.

Neste Oililla on meneillään myös toinen perusöljytuotannon kasvattamiseen tähtäävä hanke Bahrainissa. Lisäksi yhtiö aikoo rakentaa biodieseltehtaan Singaporeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme