Mainos
Mainos

Neste pyrkii sähkön suhteen omavaraiseksi

Nesteen Porvoon tuotantolaitoksilla on ehtinyt harjakorkeuteen uusi kaasuturbiinivoimala, joka valmistuttuaan ensi lokakuussa tuottaa korkeapainehöyryä ja sähköä. Höyryä syntyy 110 tonnia tunnissa, ja sähköteho on 72 MW. Laitoksen pääpolttoaineena on maakaasu. Sen hinta on noin 300 miljoonaa markkaa.

Uuden voimalan käyttöönotto lisää Nesteen omaa sähköntuotantoa niin, että yhtiöstä tulee sähkön suhteen omavarainen. Tuotantolaitosten huipputehon tarve Naantalin jalostamo mukaanlukien on 180 MW ja energiankäyttö 1400 GWh vuodessa.

Uusi voimala tuottaa myös korkeapainehöyryä, mikä mahdollistaa vanhojen kattiloiden revisioinnin vastaamaan uusia typpidioksidipäästönormeja. Vanhat neljännesvuosisadan käytössä olleet kattilat uudistetaan ja varustetaan uusimmalla polttotekniikalla ja automaatiolla vuoden 1998 loppuun mennessä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme