Mainos
Mainos

Nesteen Borealis paransi tulostaan tuntuvasti

Nesteen puoliksi omistama muoviyhtiö Borealis paransi tuntuvasti tulostaan alkuvuonna. Yhtiön voitto ennen veroja yli viisinkertaistui viime vuoden alkupuoliskosta runsaaseen 640 miljoonaan markkaan.

Neste on jo pitkään neuvotellut useiden ostajaehdokkaiden kanssa Borealiksen myynnistä. Kesäkuussa Neste ilmoitti neuvottelujen jatkuvan edelleen.

Borealiksen tulosparannus selittyy aiempaa suuremmilla katteilla, mutta myös myyntimäärät ovat nousseet.

Viime vuonna Borealis aloitti toimintansa uudelleenjärjestelyt huonon tuloksen takia. Ohjelmaan kuului muun muassa tiukka kuluseuranta ja tämän vuoden toisella neljänneksellä kulut olivat kuusi prosenttia pienemmät kuin vuotta aiemmin.

Kesäkuussa Borealis ilmoitti kolmivuotisen toiminta-aikansa suurimmasta investoinnista. Yhtiö laajentaa Ruotsin Stenungsundissa sijaitsevaa yksikköään. Laajennuksen kokonaiskustannukset ovat noin 1,1 miljardia markkaa.

Tammi-kesäkuussa Borealiksen tulos oli 644 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 121 miljoonaa. Samaan aikaan yhtiön tuotemyynti nousi 5,8 miljardista seitsemään miljardiin. Sijoitetun pääoman tuotto oli nyt 17 prosenttia ja vuotta aiemmin se oli viisi prosenttia.

Borealis on Euroopan suurin polyolefiinimuovien tuottaja. Yhtiö työllistää yli 5000 ihmistä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme