Mainos
Mainos

Nesteen ja Finnairin Venäjä-hankkeet edistyivät

Moskovassa vierailulla oleva pääministeri Paavo Lipponen sanoo, että Nesteen ja Finnairin Venäjä-hankkeet ovat edistyneet hieman. Lipposen mukana Venäjällä on kahdeksanhenkinen yritysjohtajajoukko, joka neuvottelee venäläisosapuolten kanssa ajankohtaisista hankkeista.

Nesteen suunnittelema kaasuputki sai Lipposen mukaan tukea. Neste ja Venäjän kaasujätti Gazsprom selvittävät kaasuputken vetämistä Eurooppaan Suomen halki. Kaasuputki kuuluu niihin suurhankkeisiin, joihin EU on lupaillut tukea. Kauppa-ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki matkustaa lähiakoina neuvottelemaan kaasuputkesta edelleen.

Pääministeri Lipponen vakuutti lisäksi, että venäläiset suhtautuvat myönteisesti Nesteen öljyputkihankkeeseen. Neste suunnittelee öljyputkea Pietarin takaa Porvoon jalostamolle.

Lipposen vierailulla on neuvoteltu myös Viipuriin suunnitellusta autotehtaasta. Neuvotteluista ei ole tullut tietoon mitään uutta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme