Mainos
Mainos

Nesteen varustamolle ympäristösertifikaatti

Nesteen varustamo on saanut kansainvälisen ISO 14001 -standardin mukaisen sertifikaatin ympäristöasioiden hallintajärjestelmästään. Kyseessä on maailman ensimmäinen varustamoalan ISO 14001 -sertifikaatti, ja sen myönsi Bureau Veritas -luokituslaitos.

ISO 14001 -standardi otettiin Suomessa käyttöön viime vuonna. Se edellyttää yritykseltä sitoutumista ympäristöasioiden järjestelmälliseen hoitoon ja toiminnan jatkuvaan parantamiseen.

Nesteen varustamo on panostanut ympäristöasioihin jo pitkään. Mm. Nesteen säiliöaluksiin on rakennettu ympäristösyistä kaksoisrungot ja -pohjat jo 70-luvulta alkaen, vaikka sitä ei silloin vielä edellytetty, toimialajohtaja Erkki Grönqvist huomauttaa.

Varustamolla on jo ennestään ISO 9002 -laatujärjestelmän mukainen sertifikaatti laivojen käytöstä ja hoidosta. Nesteen suurimmilla aluksilla Masteralla, Naturalla, Futuralla, Tervillä ja Palvalla on Green Award -ympäristötunnustus.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme