Mainos
Mainos

Nesteen voitto supistui

Nesteen voitto supistui alkuvuonna tuntuvasti. Vuotta aiemmin Nesteen tulosta nostivat osakkuusyhtiö Borealis sekä käyttöomaisuuden myyntivoitot. Nesteen voitto rahoituserien jälkeen oli tammi-huhtikuussa runsaat 200 miljoonaa markkaa, kun se vuotta aiemmin oli 800 miljoonaa.

Raakaöljykaupan suunniteltu supistaminen sekä kemiantuotteiden hintojen lasku pudottivat Nesteen liikevaihtoa. Alkuvuoden liikevaihto oli 14,4 miljardia, 750 miljoonaa pienempi kuin vuotta aiemmin.

Vuosi sitten Neste kirjasi osakkuusyhtiöiden voittoja 277 miljoonaa ja liiketoiminnan muita tuottoja 321 miljoonaa. Nyt yhtiö kirjasi näistä tappioita 48 miljoonaa. Niinpä liikevoitto supistui alle puoleen eli 400 miljoonaan markkaan.

Neste arvioi teollisen toimintansa kannattavuuden paranevan loppuvuodesta. Tosin yhtiö huomauttaa osavuosikatsauksessaan, että muoviteollisuuden kehitys vaikuttaa osakkuusyhtiö Borealikseen ja sitä kautta Nesteen tulokseen. Neste jatkaa neuvotteluja Borealis-osakkeidensa myynnistä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme