Mainos
Mainos

Nettideittisovellus varastaa identiteettisi

Huippusuositun nettideittipalvelu Badoon takana on rikollista toimintaa. Badoo siirtää palveluunsa käyttäjäprofiileja Facebookista lupaa kysymättä.

Internet-deittipalvelun kautta voi tavata tyyppejä myös "Suomista", sillä suomalaisiakin facebookkaajia on palveluun kopioitunut jo jopa tuhansia.

Badoo kerää profiileja luvatta erillisen Facebook-sovelluksensa kautta. Sovellus on yksi Facebookin suosituimmista pienoisohjelmista. Deittisovelluksista se on suosituin.

Iltalehden mukaan Badoo.com saattaa käyttää Facebookissa useita eri sovelluksia.

Sovellukset siirtävät käyttäjätiedot välittömästi seuranhakuprofiiliin, kun facebookkaaja antaa sovelluksen suostumuksen. Tämän jälkeen käyttäjä voi tahtomattaan saada viestejä palvelusta seuraa etsiviltä henkilöiltä.

Iltalehden arvion mukaan suomalaisia treffi-ilmoituksia on ainakin 130 000. Huomattavasti pitempään Suomessa toimineella kotimaisella Suomi24:n Treffit-palvelulla ei ole edes sataa tuhatta, joten todellisista käyttäjista Badoossa tuskin on kysymys.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme