Mainos
Mainos

Nettipuhelut haastavat perinteiset puhelujärjestelmät

Perinteinen puhelintoiminta joutuu lähitulevaisuudessa todelliseen pyöritykseen, kun Internet-puhelut yleistyvät.

Puhelinyhtiöt joutuvatkin miettimään strategioitaan täysin uusiksi, kun PC-tietokone korvaa tulevaisuudessa kalliit ja monimutkaiset puhelinkeskukset.

Kansainvälisesti palkittua KPhone-nettipuhelinta kehitetään Seinäjoella Tampereen yliopiston täydennyskoulutuskeskuksen tutkimusyksikössä Wirlabissa.

KPhonen koodi on avoin, eli kuka tahansa voi ladata sen netistä koneelleen, ja muokata sen omiin tarpeisiinsa sopivaksi. Ehdotukset järjestelmän kehittämiseksi tulevat näin käyttäjiltä ympäri maailmaa. Latauksia on tehty yli 10 000 ja imuroijina ovat pääasiassa ulkomaiset yritykset. Suomalaiset ovat vielä odottavalla kannalla.

SIP-nettipuhelin tarvitsee toimiakseen vain perus-ADSL-laajakaistayhteyden nettiin. Tämä selittää puhelinyhtiöiden aggressiivisen laajakaistasyhteyksien markkinoinnin.

Kun SIP-järjestelmässä puhelinkeskuksien sijaan yksi ainoa PC-tietokone selviää leikiten esimerkiksi koko pääkaupunkiseudun puhelinliikenteen hoitamisesta, puhelinyhtiöillä lienee paljon mietittävää.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 01.06.2003).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme