Mainos
Mainos

Neuvottelut Kvaernerin pelastamiseksi jatkuivat

Norjalaisen monialakonsernin Kvaernerin hallitus on tänään jatkanut ponnistelujaan saada yhtiöön lisää rahaa, mutta pankit ja yhtiön omistajat ovat edelleen pitäneet rahahanansa kiinni.

Ratkaisevaan asemaan on noussut Kvaernerin suurin omistaja Kjell Inge Rökke, joka on ajanut pidemmän aikaa Kvaernerin ja omistamansa Aker Maritimen fuusiota. Neuvotteluja seuraavien mukaan Kvaerner voi selvitä vain, jos Rökke niin päättää.

Yhtiön hallitus sukkuloi päivän Den norske Bankin ja Akerin välillä.

-En olisi juossut kokouksesta toiseen, ellen uskoisi ratkaisuun, Kvaernerin hallituksen puheenjohtaja Harald Arnkvaern sanoi uutistoimisto NTB:lle.

Jo lähtöpassit saanut toimitusjohtaja Kjell Almskog kertoi neuvottelujen jatkuvan. Apua on odotettu myös Norjan valtiolta.

Jos Kvaerner pistetään yhteen Akerin kanssa, sillä olisi vaikutuksia myös Suomessa. Kvaernerillä on telakat Helsingissä ja Turussa, Aker Finnyardsilla Raumalla.

(MTV3-STT-NTB)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme