Mainos
Mainos

Neuvottelut työmarkkinaratkaisusta jatkuvat myöhään – ratkaisua odotetaan huomenna

Neuvottelut keskitetystä työmarkkinaratkaisusta jatkuvat jälleen muutaman tunnin tauon jälkeen. Neuvottelijoiden mukaan ratkaisun on löydyttävä viimeistään huomenna.

Palkansaajakeskusjärjestöjen johtajat sanoivat palatessaan neuvotteluihin, että palkankorotusten pitäisi olla korkeammat kuin teknologia-alalla tarjottu 1,9 prosenttia. Suunnitelmissa on ollut kaksivuotinen sopimus.

–Palkankorotuksista on aika isoja toiveita, sanoi SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly.

Kaavailtuun ratkaisuun liittyisi myös työelämän laatukysymyksiä, jotka jäivät aamulla auki. Neuvottelut keskeytyivät puolilta päivin keskusjärjestöjen hallintoelinten kokousten vuoksi ja jatkuivat iltaseitsemältä.

Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajan Mikko Pukkisen mukaan tavoitteena on saada kokonaisuus selville, niin että maan hallituksen veroratkaisu saadaan mahdollisimman pian mukaan.

–Ratkaisulla pyritään siihen, että suomalaisen elinkeinoelämän kilpailuedellytyksiä parannetaan niin, että me voimme säilyttää ja lisätäkin suomalaisia työpaikkoja ja samalla turvata palkansaajien ostovoimaa, Pukkinen sanoi.

(MTV3 - STT)

Katso Eeva Lehtimäen juttu (Seitsemän uutiset 3.10.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme