Mainos
Mainos

New Yorkin pörssin toiminta testataan huomenna

New Yorkin pörssin Nysen ja teknologiapörssi Nasdaqin toiminta testataan huomenna, jotta arvopaperimarkkinat voisivat avautua maanantaina kello 16.30 Suomen aikaa.

-Varmistamme, että järjestelmä on täysin toimiva. Ellei, emme avaa sitä, Nasdaqin toimitusjohtaja Hardwick Simmons sanoi.

Suurimmat ongelmat koskevat pörssien datayhteyksiä, liikennettä Etelä-Manhattanille sekä pörssivälitysyritysten toiminnan palauttamista World Trade Centerin tiistaisen tuhon jäljiltä.

Liikenneyhteydet Etelä-Manhattanille on katkaistu 14. kadun kohdalta edelleen jatkuvien WTC:n pelastus- ja raivaustöiden vuoksi. Katuverkon ohella myös metro on suljettu.

Yksin New Yorkin pörssissä tekee normaalina päivänä töitä 3 200 ihmistä. Sen lisäksi tulevat kymmenet tuhannet ihmiset, jotka työskentelevät pankkiiriliikkeissä ja muissa arvopaperivälitystä harjoittavissa yrityksissä. Maanantaina on tarkoitus järjestää omia bussilinjoja hoitamaan arvopaperimarkkinoilla työskentelevien kuljetuksia Etelä-Manhattanille.

Kymmenet arvopaperivälitystä hoitavat yritykset menettivät toimistonsa WTC:n tuhossa. Yrityksille on järjestetty uusia toimitiloja muualta Manhattanilta, jossa muut yritykset ovat terrori-iskun järkyttäminä halunneet auttaa niin paljon kuin kykenevät.

Työskentelyä kellon ympäri


Etelä-Manhattanin tietoliikenneyhteyksiä vaurioitti WTC:n ja useiden puhelinkeskusten tuhon ohella pöly, romu ja vesi, jotka ovat rikkoneet kaapeleita laajalta alueelta.

-New Yorkin pörssi on päättänyt avautua maanantaina, ja me olemme päättäneet mahdollistaa sen. Työskentelemme kellon ympäri, puhelinoperaattori Verizonin edustaja vakuutti.

Monia maan alla sijaitsevia datayhteyksiä ei ole vielä päästy korjaamaan pelastus- ja raivaustöiden jatkuessa.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme