Mainos
Mainos

Niemelä: Puukaupan sopimukseton tila johtaa puupulaan

Puukaupan sopimukseton tila uhkaa Metsäteollisuus ry:n puheenjohtaja Juha Niemelän mukaan pitkittyessään teollisuuden raaka-ainehuoltoa. Teollisuus ei selviä kuluvasta vuodesta ilman puusopimusta, Niemelä sanoo Turun Sanomien ja Savon Sanomien haastattelussa.

Vuoden alussa alkaneen puukaupan sopimuksettoman tilan ohella epäselvyyttä metsäteollisuuteen tuovat markkinanäkymät, sillä mm. selluloosan hinnankorotukset ovat jatkuvasti siirtyneet.

Niemelä ei pidä vakuuttavina hiljattain esitettyä työllisyysohjelmaa, jonka mukaan Suomeen tulisi rakentaa kaksi ydinvoimalaa, kaksi sellutehdasta ja viisi paperikonetta. Niemelän mukaan lisätuotannon myyminen on vaikeaa, sillä maailmalla ei ole pulaa paperista. Lisäksi alan kannattavuus on on hyvin herkkä kunkin tuotteen kysynnän ja tarjonnan vaihteluille.

Niemelä suositteleekin asiaa esittäneille Helsingin kauppakorkeakoulun tohtoreille harjoittelua paperiteollisuuden markkinointitehtävissä.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme