Mainos
Mainos

Nigerialaisnaiselle vankeutta – Pakotti 19-vuotiaan prostituutioon Suomessa

Nigerialainen nainen on tuomittu vankeuteen törkeästä ihmiskaupasta Vantaan käräjäoikeudessa.

Oikeus totesi naisen järjestäneen nuoren nigerialaisnaisen matkan Nigeriasta Libyan kautta Italiaan ja lopulta Suomeen. Italiassa ja Suomessa uhria oli painostettu prostituutioon. Suomeen saapuessaan uhri oli 19-vuotias.

Joy Ugie, 41, sai kolmen vuoden ja kymmenen kuukauden vankeustuomion.

Tuhansien velka piti maksaa prostituutiolla

Uhri kertoi, että Ugie oli tullut Nigeriassa kampaamoon, jossa hän työskenteli. Ugie oli kertonut mahdollisuudesta työskennellä Euroopassa ja uhrille oli järjestetty matka Italiaan.

Torinossa hän tapasi Ugien, joka ilmoitti, että uhri on velkaa 15 000 euroa ja velka pitää maksaa prostituutiolla. Oikeuden mukaan uhri työskenteli prostituoituna Italiassa muutaman kuukauden. Hänellä oli päivittäin 4-6 asiakasta.

Suomessa Ugie järjesti uhrille työskentelytilan, jossa tämä myös asui. Ugie oli myös laittanut nettiin ilmoituksen, jolla hän myi uhrin seksipalveluja. Puolen tunnin tapaaminen maksoi sata euroa ja tunnin 150 euroa. Uhrilla oli päivittäin 5-6 asiakasta. Rahat menivät Ugielle, eikä uhri saanut mitään.

Toiselle naiselle lievempi tuomio - "uhrin asemassa"

Tapauksessa lievemmän tuomion sai kolmas, 36-vuotias nigerialaisnainen, joka tuomittiin tapauksessa muun muassa parituksesta neljän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Oikeus totesi, ettei naista voitu rinnastaa Ugien tekijäkumppaniksi. Hän oli saapunut Suomeen vain joitakin päiviä ennen uhria ja työskenteli uhrin tavoin prostituoituna. Oikeuden mukaan hänen roolinsa rinnastuu pitkälti uhrin asemaan. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme