Mainos
Mainos

Niinistö edelleen tiukkana budjetin suhteen

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) pitää tiukasti kiinni siitä, ettei valtion talousarvion loppusummaa tai lainanottoa kasvateta ensi viikolla alkavassa budjettiriihessä. Niinistö korosti tänään kokoomuksen ministeriryhmän ja eduskuntaryhmän johdon kokouksessa, että nämä luvut voivat liikkua vain alaspäin.

Valtiovarainministeriön esityksen mukaan talousarvion loppusumma painuisi alle 188 miljardin ja lainoitettava osa alle 17 miljardin markan. Niinistö huomautti, että parhaillaan eletään poikkeuksellisen pitkää ja vahvaa kasvukautta. Siitä huolimatta budjetissa maksettavista menoista on edelleenkin lisävelkarahaa liki kymmenen prosenttia.

Talousarvion ohella kokoomuksen ministerit pohtivat Turussa kaksipäiväisessä kokouksessaan valtiosääntöuudistusta. Puolueessa on ristiriitaisia näkemyksiä erityisesti presidentin ulkopoliittisten valtaoikeuksien kaventamisesta. Niinistö ja oikeusministeri Kari Häkämies (kok.) ovat suhtautuneet epäillen valtaoikeuspykälän muuttamiseen Paavo Nikulan (vihr.) valtiosääntökomitean esittämällä tavalla. Komitea jakaisi ulkopolitiikan johdon presidentin ja valtioneuvoston kesken.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme