Mainos
Mainos

Niinistö ei usko talouden ylikuumenemiseen

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö ei usko talouden ylikuumenemiseen tai inflaatioriskiin. Luxemburgissa puhunut Niinistö kuitenkin painotti talouden tilan tiukkaa seurantaa ja sitä, että hallitus on tarvittaessa valmis kiristämään finanssipolitiikkaa.

Niinistö vastasi Emu-maiden Euro 11 -kokouksessa Ranskan valtiovarainministerin Dominique Strauss-Kahnin lausuntoon, jonka mukaan inflaatiopaineiden rasittamien maiden on kiristettävä finanssipolitiikkaa ennemmin kuin odotettava Euroopan keskuspankin koronnostoa. Tällöin Euroopan keskuspankki voi rauhassa keskittyä rahapolitiikan hoitamiseen.

Niinistö vakuutti olevansa Ranskan valtiovarainministerin kanssa samaa mieltä, mutta ei uskonut Strauss-Kahnin tarkoittaneen puheillaan Suomea.

OECD nimesi huhtikuussa Emu-maista Suomen, Hollannin, Irlannin, Portugalin ja Espanjan maiksi, joissa talouden ylikuumeneminen on mahdollista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme