Mainos
Mainos

Niinistö esittää veroekspertti Viherkenttää budjettipäälliköksi

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) esittää valtiovarainministeriön uudeksi budjettipäälliköksi oikeustieteen tohtori Timo Viherkenttää, 40.

Tasavallan presidentin on määrä nimittää sitoutumaton Viherkenttä uuteen tehtävään elokuun alusta perjantain presidentin esittelyssä. Niinistö perusteli keskiviikkona Viherkentän nimittämistä tämän veroasioiden tuntemuksella. Viherkenttä toimii nyt valtiovarainministeriön vero-osastolla finanssineuvoksena. Hän on myös Helsingin yliopiston vero-oikeuden dosentti. Viherkenttä ohitti nuorimpana budjettipäällikön paikan hakijana mm. nykyisen apulaisbudjettipäällikkö Hannu Mäkisen ja ministeriön kansantalousosaston julkisen talouden yksikön päällikön Immo Pohjolan.

Veroasiat nousevat entistä enemmän esille myös valtiovarainministeriön budjettiosastolla, kun EU-maat ryhtyvät harmonisoimaan verotustaan nykyistä enemmän. Suomen valtion tulot perustuvat suurelta osin muita EU-maita korkeampiin palkka-, alkoholi- ja autoveroihin.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme