Mainos
Mainos

Niinistö kiitteli Ruotsin ja Tanskan Emu-päätöstä

Valtiovarainministerin Sauli Niinistön mielestä Suomen menestyksekäs alku EU:n talous- ja rahaliitossa Emussa on vaikuttanut siihen, että suhtautuminen Emuun on muuttunut myös muissa pohjoismaissa myönteisemmäksi. Niinistö kiittelee Tanskan hallituksen suunnitelmia järjestää Emuun liittymisestä kansanäänestys ja Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen puoluekokouksessa tehtyä myöntävää päätöstä Emu-jäsenyydestä.

-Nämä ovat hyvin myönteisiä merkkejä, ei vain eurolle, vaan myöskin Tanskalle ja Ruotsille, Niinistö sanoi EU:n valtiovarainministerien kokouksen yhteydessä Brysselissä. Niinistön mielestä Suomi on toiminut asiassa esikuvana.

-Suomen esimerkillä on ollut tietty vaikutus. Olemme pärjänneet hyvin Emun jäseninä, hän sanoi. Niinistö toivoi, että Tanska ja Ruotsi voisivat liittyä Emuun mahdollisimman pian. Kreikka jätti viime viikolla oman hakemuksensa Emun jäsenyydelle, minkä vuoksi Britannia on nyt EU-maista ainoa, joka ei ole ilmaissut halukkuuttaan Emun jäseneksi. Niinistö ei kuitenkaan halunnut neuvoa Britannian hallitusta asiassa.

-Siitä päättäminen on brittipolitiikkojen asia. Mutta yksin oleminen (Emun ulkopuolella) ei ole niin hauskaa, hän muistutti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme