Mainos
Mainos

Niinistö uskoo talouskasvuun

Valtiovarainministeri Sauli Niinistön (kok.) mukaan ensi vuoden talouskasvu voi hyvin olla aiemmin ennustettua suurempaa. Tähän saakka valtiovarainministeriö on lähtenyt siitä, että kokonaistuotanto kasvaa ensi vuonna 3,5 prosenttia.

Niinistön mukaan kasvu voi olla tämänvuotista tasoa eli 4,5 prosenttia, koska vientimarkkinoiden kasvu nopeutuu. Osaltaan tilannetta kohentavat yritysten ja kotitalouksien myönteiset odotukset tulevasta.

Rahoitus-seminaarissa tänään puhunut Niinistö huomautti, että hyviä kehitysnäkymiä ei saa nyt hukata toistamalla vanhoja virheitä. Tämän hän korosti koskevan myös tupo-kierrosta.

Suomen Pankin johtokunnan jäsen Matti Vanhala arvioi puolestaan, että Euroopan tuleva rahaliitto tuo kohtuullisella todennäköisyydellä vakaan rahatalouden, mutta tilannetta on tarkasteltava pidemmällä aikavälillä eikä pelkästään vuodenvaihteen 1998-99 tilanteesta. Vanhalan käsityksen mukaan hintojen nousupaineet lisääntyvät ensi vuoden alussa, vaikka tupo-kierroksella päästäisiin maltilliseen palkkaratkaisuun.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme