Mainos
Mainos

Niinistö vaatii tehokkaampaa budjettivalvontaa EU:lle

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö vaatii EU:n budjetin valvonnan tehostamista sekä avoimuutta tilintarkastustuomioistuinten raporttien julkistamiseen. Niinistö on ärtynyt, koska EU:n budjetista katoaa vuosittain miljardeja euroja teille tietymättömille.

Taloussanomien mukaan avoimuuden lisääminen tarkoittaa esimerkiksi sen erittelyä, mikä osa hävikistä johtuu väärinkäytöksistä ja mikä osa budjetin virheistä. Niinistön mielestä budjettihävikki selittyy pääosin virheillä eikä niinkään väärinkäytöksillä. Niinistö huomauttaa, että virheiden runsaus johtuu myös järjestelmän monimutkaisuudesta.

Tilintarkastustuomioistuin on aiemmin todennut, että viisi prosenttia Euroopan komission budjeteista on hävinnyt taivaan tuuliin. Jos budjetista häviäisi viisi prosenttia myös tänä vuonna, se merkitsisi viiden miljardin euron katoamista.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme