Mainos
Mainos

Niinistö: Ylikuumenemisen riski eroaa 1980-luvusta

Valtiovarainministeri Sauli Niinistö (kok.) arvioi Suomen talouden ylikuumenemisen riskin olevan luonteeltaan erilaista kuin 1980-luvulla. Ylikuumeneminen ilmeni tuolloin Niinistön mukaan voimakkaana kulutuskysyntänä kotimaassa, jolloin hinnat lähtivät nousuun.

-Tätä ilmiötä ei nyt ole. Tässä puhutaan ehkä toisenlaisesta ylikuumenemisesta, Niinistö sanoi tänään Versailles ssa.

Suomen Pankin pääjohtaja Matti Vanhala varoitti keskiviikkona siitä, että Suomen talous on ylikuumentumassa. EU:n talousministerien kokoukseen Ranskassa osallistuva Niinistö myöntää kasvuprosenttien olevan huikeaa luokkaa, mutta hänen mukaansa pitää silti kysyä ilmeneekö ylikuumenemista käytännössä.

-Kotimaisen kulutuskysynnän kohdalla ei ole tapahtunut mitään jyrkkää kehitystä. Meidän huikeat kasvuluvut ovat edelleenkin vientivaraisia, Niinistö sanoi. Niinistön mukaan ylikuumeneminen näyttäisi ilmenevän lähinnä työmarkkinoilla työvoimapulana. Hänen mukaansa tähän on kiinnitetty huomiota ensi vuoden budjetissa.

-Kysymys ei ole pelkästään korkeasti koulutetuista, vaan myös matalapalkka-aloista, joissa on työvoiman pullonkauloja, Niinistö sanoo.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme