Mainos
Mainos

Nikkelikaivos tuo Kainuulle kaivattuja lisätuloja

Talvivaaran nikkelikaivoksen rakentamisvaihe vuoteen 2009 asti tuo Kainuuseen lisätuloa yli 22 miljoonaa euroa. Yhteensä kaivoksen odotetaan tuovan Kainuuseen talouskasvua 740 miljoonaa euroa vuosina 2007-2031, todetaan Talvivaaran nikkelikaivoksen aluetaloudellisia vaikutuksia selvittäneessä tutkimuksessa.

Talvivaaran nikkelikaivos on Kainuun näkökulmasta megaluokan hanke, joka vaikuttaa koko Kainuun ja erityisesti Sotkamon sekä Kajaanin tulevaan kehitykseen. Kaivos ei ratkaise Kainuun työttömyysongelmaa, mutta sen odotetaan lisäävän alueen tuloja.

Talvivaaran kaivos alentaa nykyistä noin 15 % työttömyyden tasoa keskimäärin 2 prosenttia viime vuodesta vuoteen 2031. Toimintavaiheen käynnistyminen ja vakiintuminen näkyy nopeasti työllisyyden paranemisena.

Tutkimus on tehty Helsingin yliopiston Ruralia-instituutissa. Sen ovat rahoittaneet työ- ja elinkeinoministeriö sekä Kainuun maakunta -kuntayhtymä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme