Mainos
Mainos

Nokia ei ole ainut, jolla menee heikosti - kilpailija varoitti tuloksesta

Kanadalainen älypuhelinvalmistaja Research In Motion (RIM) on varoittanut, että yhtiön kuluvan neljänneksen tulos saattaa painua tappiolle.

Yhtiö tiedotti myös, että se on palkannut sijoituspalveluyrityksiä tutkimaan uusia strategisia vaihtoehtoja liiketoiminnan parantamiseksi. Yhtiö voi esimerkiksi etsiä uusia yhteistyökumppaneita.

BlackBerry-älypuhelimista tunnettu RIM on menettänyt nopeasti markkinaosuuksiaan Applen iPhonelle ja Googlen Android-käyttöjärjestelmiin pohjautuville puhelimille.

Toimitusjohtaja Thorsten Heins sanoi, että RIM "käy tällä hetkellä läpi merkittävää muutosta". Yhtiö aikookin julkaista myöhemmin tänä vuonna uuden BlackBerry 10-käyttöjärjestelmän, jolla se pyrkii haastamaan Applen ja Googlen.

Muutoksen myötä RIMin taloudelliseen tulokseen kohdistuu haasteita seuraavien kahden vuosineljänneksen aikana.

RIMin tilikauden neljännen vuosineljänneksen tulos oli karua katsottavaa. Nettotappiota tuli 125 miljoonaa dollaria, kun vuotta aiemmin voittoa tuli 418 miljoonaa dollaria.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme