Mainos
Mainos

Nokia ja Siemens jatkavat NSN:n omistajina

Nokia ja Siemens aikovat luopua etsimästä uusia omistajia verkkoyhtiö Nokia Siemens Networksille. Yritykset ovat olleet kiinnostuneita myymään jopa enemmistön NSN:n osakkeista pääomasijoittajille.

Yhdysvaltalaiset sijoitusyhtiöt kuitenkin perääntyivät kaupasta kesäkuussa. Talouslehti Financial Timesin mukaan syynä olivat erimielisyydet kauppahinnasta ja määräysvallasta yhtiössä.

NSN:n hallituksen puheenjohtajan Olli-Pekka Kallasvuon mukaan nykyisillä omistajilla on parhaimmat mahdollisuudet nostaa yrityksen arvoa. Yhtiö aikoo jatkossa keskittyä kilpailukykynsä parantamiseen.

Perustamissopimuksen mukaan Nokia ja Siemens ovat sitoutuneet yhteisyritykseensä vuoteen 2013 saakka. Vuonna 2007 perustettu yhtiö ei kuitenkaan ole onnistunut tuottamaan voittoa toivotulla tavalla.

NSN ilmoitti maaliskuussa, että sen suunnittelema kauppa Motorolan verkkoliiketoiminnoista viivästyy Kiinan kilpailuviranomaisten takia. Kaupan oli odotettu antavan NSN:lle vauhtia Yhdysvaltain ja Japanin markkinoilla.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme