Mainos
Mainos

Nokia kallistui selvästi Helsingin pörssissä

Helsingin pörssin selvästi vaihdetuin osake Nokia kallistui tänään ja veti yleisen kurssikehityksen nousuun.

Yhtiön kurssi kävi välillä yli seitsemän prosentin nousussa, ja päätöslukema oli 6,1 prosenttia tiistaita korkeampi. Osakkeesta maksettiin tuolloin 14,36 euroa. Markkinoilla odotettiin jo huomista, jolloin yhtiö julkistaa osavuosituloksensa ja kertoo tulevaisuuden näkymistä.

Nokian myönteistä virettä vahvisti kilpakumppani Motorola, jonka tappiollinen alkuvuoden tulos oli matkapuhelinten osalta odotettua parempi.

Yleistä kurssikehitystä kuvaava Hex-indeksi kertoi osakkeiden kallistuneen keskimäärin 3,5 prosenttia tiistaista ja päätyi 5829,14 pisteeseen. Painorajoitettu portfolioindeksi puolestaan päätyi 1,6 prosenttia plussalle, ja sen pistelukemaksi tuli 2652,19.

Nokia veti tele- ja elektroniikan osakkeiden keskimääräisen kurssikehityksen 5,6 prosentin nousuun. Myös metsäosakkeet olivat vaihteeksi ylämäessä.

Suurimmassa laskussa olivat Rautakirjan osakkeet. Yhtiön A-osake oli halventunut edellispäivästä 4,5 prosenttia ja B-osake 3,6 prosenttia.

Vaihtoa kesäpäivänä kertyi 561,50 miljoonaa euroa. Nokian muhkea siivu summasta oli yli 473 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme